Hekimlerimizin tularemi konusundaki bilgilerinin güncellenmesi, bilgi birikimi ve tecrübelerin paylaşılması ve tularemi konusunda farkındalığın arttırılması amacıyla Türk Mikrobiyoloji Cemiyeti’nin Tularemi Çalışma Grubu önderliğinde planlanan bölge toplantıları Konya, Bolu, Kırıkkale ve Denizli’de gerçekleştirilmiştir. Toplantılara Tıbbi Mikrobiyoloji, Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji, , Kulak Burun Boğaz Hastalıkları, Halk Sağlığı, Aile Hekimliği, Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları ve İç Hastalıkları alanlarında görev yapan uzman ve araştırma görevlileri ile üniversitelerin tıp fakültesi son sınıf öğrencileri katılmıştır.

Toplantıların organizasyonunda yerel olarak görev yapan ve tularemi ile ilgili deneyimlerini bizlerle paylaşan, Konya ilimizde Sayın Prof.Dr.Duygu Fındık ve Prof.Dr. Onur Ural’a, Bolu ilinde Sayın Doç.Dr.Esra Koçoğlu’na, Kırıkkale ilimizden sayın Prof.Dr.Sedat Kaygusuz ve Yard.Doç.Dr.Serdar Gül’e, Denizli ilimizden Prof.Dr. Çağrı Ergin ve Yard.Doç.Dr. Murat Kutlu’ya çok teşekkür ederiz.

Toplantılarda tularemi etkeni Francisella tularensis’in mikrobiyolojik özellikleri ve epidemiyolojisi, tulareminin tanı ve tedavisi ile toplum sağlığı yönünden önemi konularında bilgi ve deneyimlerini paylaşan Tularemi Çalışma Grubu üyeleri Prof.Dr.Şaban Gürcan, Prof.Dr.Davut Özdemir, Doç.Dr.Güven Çelebi,  Doç. Dr. Tuğrul Erbaydar’a da katkılarından dolayı çok teşekkür ederiz.

 

 

Prof.Dr.Aynur Karadenizli,

Tularemi Çalışma Grubu Başkanı

 

Tam metine ve fotoğraflara ulaşmak için lütfen tıklayın