Değerli Üyelerimiz,

Türk Mikrobiyoloji Cemiyeti ve Aydın Adnan Menderes Üniversitesi Rekombinant DNA ve Rekombinanat Protein Merkezi'nin (REDPROM) birlikte düzenleyeceği , -VI. Klonlama Kursu, 13-17 Mayıs 2019 tarihlerinde Aydın Adnan Menderes Üniversitesinde gerçekleştirecektir.

İlki Eylül 2010’da düzenlenen klonlama kursu farklı alanlarda çalışan araştırmacıları hedeflemiştir. DNA ekstraksiyonu, restriksiyon enzimleriyle DNA kesimi, elektroforezle fragmanların görülmesi, plazmid ekstraksiyonu, plazmid içerisine DNA fragmanı yerleştirilmesi, ligasyonu gibi yöntemlerin bu kursta her kursiyerin yapabileceği ve sonrasında uygulayabileceği yöntemler haline gelmesi hedeflenmiştir.

Kompetant bakteri hazırlanması, bakterilere rekombinant plazmid aktarımı, elektroporasyon yöntemi, kimyasal transformasyon yöntemlerini kursiyerler öğrenecek ve uygulayacaklardır. Gen transferi sonrası gen ifadesinin fenotipik yöntemlerle belirlenmesi, rekombinant proteinin ekstraksiyonu da kursiyerlerin alacağı bilgiler arasındadır. Kompetant bakteri hazırlanması, bakterilere rekombinant plazmid aktarımı, elektroporasyon yöntemi, kimyasal transformasyon yöntemlerini kursiyerler öğrenecek ve uygulayacaklardır. Gen transferi sonrası gen ifadesinin fenotipik yöntemlerle belirlenmesi, rekombinant proteinin ekstraksiyonu da kursiyerlerin alacağı bilgiler arasındadır.

Kurs duyurusu ve programı ekte bilgilerinize sunulmuştur.

Kurs başvuru formuna ulaşmak için tıklayınız.

Türk Mikrobiyoloji Cemiyeti

Yönetim Kurulu

Başlangıç Tarihi: 13.05.2019

Bitiş Tarihi: 17.05.2019

Yer: Adnan Menderes Üniversitesi, Aydın

Fotoğraf Galerisi