Değerli Meslektaşlarımız,

Türk Mikrobiyoloji Cemiyeti olarak çeşitli kurslar ve bölge toplantılarında daima sizlerle birlikte olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Dernek bünyesinde kurulan Viroloji Çalışma Grubu’nun çatısı altında Ege Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Biyomühendislik Bölümü ve Tıp Fakültesi Tıbbi Mikrobiyoloji Anabilim Dalı ortak çalışması ile 02-05 Eylül 2019 tarihinde Ege Üniversitesi’nde “Hücre Kültürü ve Virüs İzolasyonu Kursu” düzenlenecektir.

Kurs içeriği; hücre dizilerinin oluşturulması, stoklanması, sayımı, toksisite ve kontaminasyon testlerinin yapılması gibi hücre kültürü teknolojisine ait temel konular ve hücre kültüründe virüslerin izole edilmesi, plak formasyonunun saptanmasına yönelik viroloji kapsamında bazı özel konulardan oluşmaktadır.

Bu etkinlik teorik ve uygulamalı eğitimleri içermektedir. İki gün süreli teorik eğitimlerde katılımcı sayısında sınırlama söz konusu değildir. Ancak, izleyen iki günde gerçekleştirilecek olan, katılımcıların tüm işlemleri bizzat yapmalarını hedefleyen ıslak laboratuvar uygulamaları 20 kişi ile sınırlıdır.

Eylül ayının ilk günlerinde İzmir’de gerçekleşecek olan kursumuza, hücre kültürü ile çalışan, uğraşan ve ilgi duyan herkesi davet ediyoruz.

Hücre Kültürü ve Virüs İzolasyonu Kursu Düzenleme Kurulu adına;

Prof. Dr. Candan ÇİÇEK                                                                        

Prof. Dr. İsmet DELİLOĞLU GÜRHAN

Ayrıntılı Bilgi İçin Kurs Web Sayfası:
http://hucrekulturuvevirusizolasyonu.com

 

Kurs kapsamında izin verilen sunumları indirmek için lütfen tıklayınız.

Başlangıç Tarihi: 02.09.2019

Bitiş Tarihi: 05.09.2019

Yer: Ege Üniversitesi, İzmir

Fotoğraf Galerisi