Bu Şiddet Sona ERSİN

Dr. Ersin Arslan Gaziantep’de bir hasta yakını tarafından bıçaklanarak öldürüldü. Aradan bir yıl geçti, ancak sağlık çalışanlarına şiddet artarak devam ediyor ve yetkililer seyrediyor.
Ortada sağlık çalışanları ve hastaları, hasta yakınlarını karşı karşıya getiren bir sağlık sistemi var.
Siyasetçiler, yöneticiler tarafından küçük düşürülme, hedef gösterilme var.
 
Tüm bunların sonucunda bozuk bir sağlık sistemi, tedavi olamayan hastalar, çalışanlara yönelmiş öfke ve şiddet var.
 
Bu şartlarda iyi hekimlik yapamıyoruz. Nitelikli sağlık hizmeti veremiyoruz.
 
Eğitimimiz sürecinden başlayarak çok çalıştığımız, zor şartlarda hizmet vermeye gayret ettiğimiz hastalarımızdan, hasta yakınlarından şiddet görmeyi kabul edemiyoruz.
 
17 Nisan 2013 günü öldürülen meslektaşımız Dr. Ersin Arslan’ı anıp Türkiye’de sağlık alanındaki şiddeti, nedenlerini, çözüm önerilerini tartışacağımızdan dolayı acil hastalar, kanser hastaları, diyaliz hastaları ve yatan hastalar dışında sağlık hizmeti sunamayacağız.
 
 Bu eylem ve etkinliklerimizdeki temel amacımız önemli yanlışlar olduğu ortada bulunan Türkiye sağlık ortamına katkı sağlamaktır.
 
Kamu hastanelerinin yöneticileri ve özel hastane sahiplerini şiddete karşı sahici önlemler almaya ve şiddetin sebeplerini ciddiyetle gözden geçirmeye çağırıyoruz. Yurttaşlarımızı daha iyi bir sağlık sistemi için 17 Nisan gününe Merkezi Hastane Randevu Sistemi’nden randevu almamaya, aldıkları randevuları ertelemeye, eylem ve etkinliklerde sağlık çalışanlarının yanında yer almaya çağırıyoruz.
 
Böyle sağlık sistemi olmaz.
Bu şiddet sona ERS!N.