Değerli Üyelerimiz,

“Osmanlı’da Veba'dan COVID-19'a Tarihi Bir Yolculuk” başlıklı internet konferansı 1 Haziran 2020 Pazartesi günü Gıda Güvenliği Derneği ile birlikte gerçekleştirilecektir.

Rutgers Üniversitesi (ABD) Öğretim Üyesi Doç. Dr. Nükhet Varlık’ın konuşmacı olacağı konferansın moderatörlüğü TMC Başkanı Prof. Dr. Barış Otlu ve GGD Başkanı Samim Saner tarafından gerçekleştirilecektir.

Boğaziçi Üniversitesi Tarih ve Psikoloji bölümlerinden mezun olan ve Boğaziçi Üniversitesi Tarih Bölümü’nde yüksek lisansını tamamlayan Doç. Dr. Nükhet Varlık, Dünya'nın önde gelen veba tarihi uzmanlarındandır. "Plague and Empire in the Early Modern Mediterranean World: The Ottoman Experience, 1347–1600" kitabı, Cambridge Üniversitesi tarafından yayınlanmıştır. Halen Rutgers Üniversitesi ve South Carolina Üniversitesi Tarih Bölümü’nde görev yapan Dr. Varlık, Osmanlı tarihindeki veba salgınlarını global ekolojik tarih ekseninde incelediği ve Osmanlı tarihinde ölüm anlayışını değerlendirdiği iki kitap üzerinde çalışmalarını sürdürüyor.

Salgınlar tarihi ile ilgili bu toplantıya tüm üyelerimiz davetlidir.

Saygılarımızla
Türk Mikrobiyoloji Cemiyeti
Yönetim Kurulu

Osmanlı'da Veba'dan COVID-19'a Tarihi Bir Yolculuk
Tarih: 1 Haziran 2020- Saat: 20:00-21:30

Konuşmacı:
Doç. Dr. Nükhet Varlık, Rutgers Üniversitesi – ABD

Moderatörler:
Prof. Dr. Barış Otlu, Türk Mikrobiyoloji Cemiyeti Başkanı
Samim Saner, Gıda Güvenliği Derneği Başkanı

İnternet konferansına katılabilmeniz için aşağıdaki bağlantıdan kaydolmanız gerekmektedir.
Belirli sayıda kişinin seminere katılabileceğini hatırlatmak isteriz.
Kayıt : https://attendee.gotowebinar.com/register/407377161755943184