Türk Mikrobiyoloji Cemiyetinin Değerli Üyeleri,

Yönetim Kurulu olarak son günlerde yaşadığımız bazı olayları sizlerle paylaşmak üzere aşağıdaki açıklamayı yapmayı gerekli gördüğümüzü belirtmek isteriz.

Göreve geldiğimiz günden beri Cemiyetimiz için güzel şeyler yapmak için uğraş veriyoruz. Hedeflerimizden biri de siz üyelerimizin çoğunluğunun istediği gibi Seçimli Genel Kurullarımızı kongrelerimiz sırasında yapmak, seçimlere katılımı olabildiğince artırmak ve Cemiyetimizi yöneteceklerin bu doğrultuda seçilmelerini sağlamaktı. Bunun için de gerekli tüzük değişikliğini yapmak üzere sizlerin de bilgisi dahilinde 24-25 Aralık 2010 tarihleri arasında yapılan Ege Mikrobiyoloji Günleri (Denizli) esnasında olağanüstü genel kurulumuzu yaptık. Seçimli Genel Kurullarımızın ulusal kongrelerimizde yapılabilmesine olanak sağlayacak tüzük değişikliğini gerçekleştirdik. Bu değişikliği, Dernekler Masasının onayının ardından, Web Sitemizden sizlere duyurduk.

Ancak; geçenlerde derneğimize gelen bir mahkeme ilamından üyelerimizden birinin Olağanüstü Genel Kurulumuzun iptali konusunda bir dava açtığını öğrendik.

Değerli üyelerimiz, bizi göreve getirdiğinizden bu yana Yönetim Kurulu olarak kendimizi bir davalar silsilesi içinde bulduk. Cemiyetimize daha önce açılmış olan iki alacak davasından biri, derneğin kongre kitabı, duyuru vb. gibi işlerini yürüten Çatı Grafik firması tarafından açılmış, bu dava sonucunda inkar tazminatı ve gecikme faizleri ile birlikte, derneğimiz 200.000.- TL üzerinde bir meblağı ödemeye mahkum edilmiştir. İkinci alacak davası ise sulh yolu ile kapatılmıştır.

Yine derneğimizin bir üyesi, Kıbrıs’taki kongrenin geçersizliğinin tespiti konusunda bir dava açmış ancak bu dava mahkeme tarafından reddedilmiştir.

Şimdi de Olağanüstü Genel Kurulumuzun iptali davası karşımıza çıkmış, yıllardır üyelerimizin çoğunluğunun arzusu olan Seçimli Genel Kurullarımızın kongrelerimiz sırasında gerçekleştirilmesine olanak tanıyan tüzük değişikliğine de karşı durulmuştur. Açılan davanın sahiplerinden birinin eski bir yönetim kurulu üyesi olması oldukça manidardır.

Değerli üyelerimiz,

Göreve geldiğimiz günden bu yana bir yandan karşı karşıya kaldığımız maddi zorlukların üstesinden gelmeye çalışırken bir yandan olanaklarımız ölçüsünde bir bilimsel derneğin yapması gereken aktiviteleri de gerçekleştirmeye gayret ediyoruz.

İçinde bulunduğumuz durum konusunda takdiri siz değerli üyelerimiz bırakıyor, sizlerden aldığımız güç ve geri bildirimlerle çok daha güzel günlerde birlikte olmayı diliyoruz.

Saygılarımızla,  

Türk Mikrobiyoloji Cemiyeti

Yönetim Kurulu Üyeleri