Değerli Üyeler,

Kısa bir süre önce Türk Mikrobiyoloji Cemiyeti (TMC) tarafından sizlere duyurulduğu gibi  American Society for Microbiology (ASM) tarafından  3 yıllığına ASM'nin Türkiye'deki "bağlantı kişisi" olarak görevlendirildim. Tamamen gönüllü bir çalışma prensibine dayanan bu görevi ülkemizdeki Mikrobiyologlar için bazı yararları olduğunu düşündüğüm için kabul ettim. ASM üyeliğinin bazı avantajlarını şu şekilde özetleyebilirim:

1. ASM üyelerine ait dizinler yardımıyla  mikrobiyolojinin tüm alanlarında dünyadaki tüm üyeler ile (43.000) iletişim halinde olmak (community.asm.org).

2. Tüm uluslararası üyelere açık olan asistanlık, eğitmenlik ve diğer burs programları (www. asm.org/international/grants).

3. "ASM mentoring" programı ile kendinize bir "Mentor" bulabilir veya siz "mentor" olabilirsiniz (www. asm.org/international/mentor).

4. "On line" araştırma araçlarına serbest erişim; MicrobeLibrary.org ve EcoSal.org .

5. ASM toplantıları, dergi ve kitaplarında indirimden yararlanma.

ASM yakın zamanda, öğrenciler ve doktoralı mikrobiyologlar için daha uygun koşullarda üyelik ücretleri sağlamıştır. Üyelik ücretleri ve "on-line" üye olmak için aşağıdaki bağlantıyı kullanınız.

http://www.asm.org/index.php/membership/uppermiddlemembership.html?title=Upper+Middle+Tier+Membership

Bundan sonra ASM ile ilgili her türlü sorularınızı bana yönlendirebilirsiniz, ayrıca, doğrudan ASM'ye ulaşmak için TMC web sayfasındaki bağlantıyı kullanabilirsiniz.

Saygılarımla,

Prof.Dr.Deniz Gür

dgur@hacettepe.edu.tr