Değerli Üyelerimiz,

Uzmanlık alanımızı ve meslek icra hakkımızı açıkça elimizden almaya yönelik olan Tıbbi Laboratuvarlar Yönetmeliği konusunda tüm meslektaşlarımızı hukuki olarak hakkını aramaya çağırıyoruz.

Bu süreçte meslektaşlarımızın bireysel olarak KLİMUD ve Cemiyetimiz tarafından açılacak davalara müdahil olması gerekecektir. Yönetmelik 25 Ağustos tarihli Resmi Gazete'de yayınlanmıştır. Her meslektaşımızın bu yönetmeliği okuması ve süreçte yer almak için önerilerini bizlere göndermesini dilemekteyiz. Konu sadece uzmanları ilgilendiriyor gibi gözükmesine rağmen, Mikrobiyoloji bir bütündür ve her üyemizin katkısının ve desteğinin son derece değerli olacağı ve "Birlikten kuvvet doğacağı" açıktır.

Bu konuda KLİMUD Yönetim Kurulu tarafından yapılan aşağıdaki açıklamayı desteklediğimizi bildiririz.

Saygılarımızla

TMC Yönetim Kurulu

 

İlgili Resmi Gazete Linki:

http://www.resmigazete.gov.tr/main.aspx?home=http://www.resmigazete.gov.tr/eskiler/2011/08/20110825.htm&main=http://www.resmigazete.gov.tr/eskiler/2011/08/20110825.htm


KLİMUD Tarafından Yapılan Açıklama:

Değerli meslektaşlarımız,

Laboratuvar yonetmeligi konusunda Komisyonda gorev alan arkadaslarimizin yonetmelige yaptiklari katkilar, Dernegimizden istenen gorusler dogrultusunda son seklinin verildigini  ve yaklasik 4-5 ay once onay merciine gonderildigini bildigimiz yonetmelik gorunen o ki YOLDA KAZAYA ugramistir.

Ulkeyi yonetenler,her firsatta olusturulan komisyonlarin ve sivil toplum kuruluslarinin goruslerini almak suretiyle mevzuat cikardiklarini ve ulkeyi yonettiklerini soylemektedirler.Komisyonlar olusturduklari ve sivil toplum kuruluslarinin goruslerini aldiklari dogrudur,ancak vahim olani komisyonlarda yer alan ve emek yogun is cikaran arkadaslarimizi da,   kendisinden istenen gorusun ulke adina bir katkisi olacagini dusunen ve fedakarca ve ictenlikle  bu gorevi yerine getirmeye calisan sivil toplum kuruluslarini da bir hic yerine koymakta acikcasi sadece kullanmaktadir.

Son seklinin verildigini bildigimiz bu yonetmeligin onay mercii yolunda nerede kazaya ugradigini bilmemekle birlikte tahmin etmek zor olmasa gerek.

Diger mevzuata iliskin degisikliklerde de oldugu gibi 9 gunluk bir bayram tatilinin arefesinde bu yonetmeligi komisyonun onayi ve bilgisi haricinde cikarmis olmak ayrica anlamli ve iyi niyetten uzaktir.

Onumuzde tek secenek gibi duran dava acma prosedurunun mevcut iktidarla da kisa surede sonuclanmayacagi hepimizin malumudur.Haziran ayinda Muhalefet partisi araciligi ile Anayasa mahkemesine basvurdugumuz torba yasanin iptali( tıpta uzmanlik cizelgelerinin kanunlastirilmasini da iceren torba yasa) ve Universitelerde performans uygulamasina yonelik dava ile ilgili henuz mahkemelerin gundemine dahi alinmamistir.Hukukun da bu kadar yavaslatildigi bir surecte bizi zora sokan her konuda sizlerin destesi ve katkisi ile tabii ki dava acmaya devam edecegiz. Ancak,unutmayiniz ki bazi davalar,  magduriyeti olan kisilerin acacagi davalardir,bu konuda siz meslektaslarimizdan boyle bir magduriyet soz konusu ise (ki ortamda yazilanlardan oldugunu biliyoruz) bize defalarca belgeleri ile basvurmasini istemistik,halen de istiyoruz. Dernek olarak acabilecegimiz davalar mevzuatin kamu yararina ya da yasalara aykiri olmasi halinde mumkun olabilmektedir.

Değerli meslektaşlarımız;

Karsi karsiya bulundugumuz durumla ilgili olarak davalar disinda da yontemler ve eylemler gerceklestirmeli ve bu surecte guc birligi icinde olmaliyiz.

Dernek yonetimi olarak Bayram tatili sonrasinda yol haritasini belirlemek uzere toplanacagimizi,ancak bu toplantida ele alinmak uzere dusunce ve goruslerinizi bizimle paylasmanizi cok onemsedigimizi ve tum goruslere acik oldugumuzu bildirmek isteriz.

Bu vesile ile Ramazan Bayraminizi ve 30 Agustos Zafer Bayraminizi kutlar,aydinlik ve saglikli gunler dileriz.

KLİMUD YONETIM KURULU